Lennart Halvarsson började sälja och reparera motorsågar i Signeuls järnaffär i mitten på 60-talet. Efter att Götesgruppen köpt loss Partner affären från Signeuls 1968, etableras 1969 Ljusdals Motor i en källarlokal i Hantverkshuset under Ljusdals Posten. 1976 förvärvar Lennart och Per Arne Johansson Ljusdals Motor till 50/50 ägarandel.

1999 köps Per Arne ut och John Halvarsson tar över. John driver verksamheten under 18 år, under vilka år sortimentet och omsättningen växer markant. Med åren har sortimentet förändrats från att mestadels utgöras av motorsågar till att i dag ha ett stort utbud av snöskotrar, ATV, kläder och fritidsartiklar.

Våren 2017 förvärvar Ola Bengtsson och Magnus Berggren verksamheten.

”-Vi har arbetat tillsammans i olika konstellationer tidigare, där Magnus ansvarat för ordning och reda samt hela den ekonomiska apparaten, och Ola har ansvarat för försäljning, organisation och personal. Vår ambition är att driva verksamheten vidare i samma anda som tidigare. Ola Bengtsson: Jag har själv varit kund på Ljusdals motor i 25 år, och en stor del av skälet till att jag intresserat mig för att driva verksamheten är den positiva bild jag har haft av butiken. Naturligtvis har jag uppskattat den breda och kvalitativa produktportföljen, men framförallt har jag uppskattat det förtroende och den servicenivå jag har upplevt”

”Dvs. allt som våra kunder tidigare har upplevt som positivt med Ljusdals Motor avser vi bygga vidare på. Den förändring som kommer att ske är i första hand fokuserat på vår marknads och kundstrategi, som vi avser att ta in i 2000-talet, med digitalt stöd både i vår marknads och vår direkta kundkommunikation.”

Vi hälsar er alla fortsatt varmt välkomna till Ljusdals Motor.